lördag 21 april 2012

Vecka 16, 2012

Genomsnittspris vecka 16: 64 800 kr / kvm.

54 kommentarer:

Anonym sa...

Herrejävlar, jag stannar på perrongen och tar en kopp gevalia undertiden tåget far förbi. Tur som fan jag inte har bråttom för det här tåget vill jag fan inte sitta på. Puttel Grevar och Baroner !

Anonym sa...

Jag anser att svenska bomarknaden är extremt osund och har varit så en längre tid, men kan samtidigt bara konstatera att det verkar dra igen, objekt som inte såldes för 6.5M i höstas är nu uppe i 7.5M+.

Anonym sa...

Falsk data.

Anonym sa...

Helt klart redovisas bara objekt där budgivningen "går mäklarnas och säljarnas väg" därav verkar omsättningen nästan obefintlig.

Anonym sa...

hahaha, rallyyyyyy!!!!

Anonym sa...

Haaa haaa, där fick ni så ni teg va, inget ras nu heller, hahaha era efterblivna amöbahjärnor i hyresettor på pendelavstånd.

Anonym sa...

Det var ingen liten ökning det....anade iofs en ökning då man ser avlsuten här på Ö-malm bla..

Anonym sa...

10:21

Nja, efterbliven amöbahjärna vet jag inte riktigt. Men nog fan stannar jag i min hyresrätt för de här priserna är galna.

23:43

Anonym sa...

Det har skrivits förut men tåls att skriva igen: en tillgångsåtstramning är första tecknet på sjunkande priser.

Med en dåres envishet hålls proppen på plats, men det är lönlöst att kämpa emot. "Jag säljer inte!" är försvarsargument 1A hos BLT när den lilla möjligheten att priserna kan sjunka förs på tal. Men se, det behöver just du inte heller. Alla behöver inte sälja för att priserna ska sjunka, på samma sätt som att alla inte behöver köpa för att de ska stiga. Bara tillräckligt många och det kommer snart att ske.

Det är lönlöst. Marknadens öde är förseglat. Innan midsommar har resan mot nollpunkten tagit fart. Innan kräftorna gråt och tandagnisslan i Aftonbladet. Det blir en kall vinter.

Anonym sa...

ja, fast nu är det ju inte en tillgångsåtstramning, utan det enda de här siffrorna säger är att Lasse Kongo inte har tillgång till lika många avslutsiffror nu som tidigare.

Anonym sa...

15:44 - Du verkar nervös, bolånetorsk?

Anonym sa...

re 15:57
Snälla sluta. Statistik visar att det säljs lika mycket bostäder nu som för ett år sedan.

Det är inte en dåres envishet. Se på grafen. Priserna är på väg upp.

Anonym sa...

15:37: En tillgångsåtstramning ett tecken på lägre priser? Vilken jävla pseudoverklighet lever du i? I en marknadsekonomi leder tillgångsåtstramning normalt till högre priser...

Du menar nog lägre omsättning, vilket är något helt annat (och inte heller det är sant, som påpekats av föregående talare)...

Anonym sa...

har de redovisat denna 1:a som sålde för 150,000SEK/kvm för några veckor sen i februari? :)

Anonym sa...

Ettor (små 15-29m2) kommer snart kosta ca 3 000 000 sek i stockholms innerstad, så länge svenska boobligationer ses säkrare än guld, USD, länder med enorma råvarutillgångar mm så fortsätter reacet. Marknaden bestämmer, för närvarande, sv bostadsobligationer fortfarande tydligen världens säkraste tillgångsslag.

Anonym sa...

Re: 07:17

Du har helt fel. Omsättningen ligger ju omkring hälften från ett år sedan.

Anonym sa...

Säljarna är tvärsäkra i allafall i sthlms innerstad, får dom ej begärd peng så drar dom tillbaka försäljningen och hyr ut,( skulle inte komma på tanken att sänka priset 5 eller 10% ) när setimentet är så här starkt då är då en skarp vändning kanske kommer, 20 års ovabrutten uppgång har skapat tvärsäkra och självsäkra säljare.

Anonym sa...

20 års ovabrutten uppgång? Har folk redan glömt 2008-2009...? Priserna var på samma nivå i slutet av 2011 som i mitten av 2007.

Anonym sa...

15.42
exaaaakt, bara en amöbahjärna utan koll på marknaden påstår att priserna gått upp senaste 5 åren, när de i princip är på samma nivå idag som 2007. Rally i antågande' 20% upp, minst.

Anonym sa...

Var det inte Svenne banan soom sa tidigare att vi hade ett motstånd vid 60kkr och när det bryts finns det inget som håller emot längre. Träffsäkert!

Lynx sa...

Svenska skulder på privatpersoner 152% av disponibla inkomster... Liknar Grekland!

Anonym sa...

Äntligen en liten börsnedgång, får vi 5 såna här dagar till så har vi -20% på börsen vilket brukar resutera i den maklösa nedgången på hela 5% på bomarknaden, kanske säljarna får ge hela 5% ned på priset, detta vore en sensation som kommer omnämnas i hela världen 5% ned, kanske brf på söder, hammarbyhöjden och Vasastan mm. inte var en innvestering utan en kostnad trots allt, och tro det eller ej Ingves kan inte rädda er denna gång. Svenska banker har inte tillnärmelsevis dom pengar dom lånat ut så den ända vägen för svenska marknadsräntor är upp, upp och åter upp.

Anonym sa...

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/pensionarernas-skulder-okar_7078427.svd

Antalet pensionärer som inte kan betala sina bolån ökar!
Vad var det för tokstolle som kom på iden med amorteringsfria lån!? Så bakom flötet att man börjar med något så vansinnigt, utan att förstå alla negativa konsekvenser, är det ju omöjligt att vara.
Den/De ansvariga för den här galenskapen borde ställas till svars för galenskapen de ställt till med och dömmas till existensminimum resten av livet.

Anonym sa...

Re 16:14,
Då kan jag vara lika träffsäker som Svenne Banan och säga att det kommer att gå ner under 60000kr/m2 så småningom...
Janne Gurka

Anonym sa...

Börjar halmstråna ta slut?

21:35: Det är knappast amorteringsfria bolån som är problemet för pensionärerna...

18:35: "Får vi 5 såna här veckor till har vi +70% på bostäder"...

Anonym sa...

21.35
hej bobubblan 2007. gud vilken bitter gammal gubbe du är, bajsa i vuxenblöjan o avlägsna dej härifrån din patetiska loser.

Anonym sa...

24 april 2012 15:27

Hoppas du är medveten om att ditt inlägg indikerar avsaknad av intelligens.

Anonym sa...

På sikt går priserna alltid uppåt

Anonym sa...

Priserna går hela tiden vilse, tills verkligheten uppdagas...

Anonym sa...

Vad desperat och ängslig ni verkar vara, är det inte jobbigt?

Vi är inne i en rapportperiod nu och samtliga företag både i Sverige och USA redovisar superstarka resultat. Ekonomin för svenskar är mycket bra kort sagt.

Anonym sa...

Köp en enkel bostad i swedala $ 400 000
Köp en enkel bostad i USA $ 120 000

10 000 Kronors frågan:

Var är ekonomin dopad och lever på en lögn?

Anonym sa...

Jag vet inte hur du definierar "enkel bostad", men på de flesta håll i Sverige får du en jävligt fin villa för 2.5 miljoner...

Anonym sa...

Bloggen behandlar sthlm, i innerstaden erhålls en 1 rums lgh i förort en större 2 rums lgh eller 3 rum med enkel standard ofta trafikstörda dragiga fd. hyresbostäder, och Sthlm kan jämföras med enormt många medelstora städer i USA i folkmängd.

Anonym sa...

14.02
Fel, bloggen behandlar Sthlm innerstad, ingt annat.

Anonym sa...

I Sollentuna bor en jevvla massa förorts-ni66ers!

Anonym sa...

jaha ja

Anonym sa...

Hej, jag funderar på att köpa i JM:s nybygge i Kvarnviken Blackeberg, förort till Bromma. Dom begär ca 28.000 per m2, vad tror ni? är det bra där? inga invandrargäng va?

Anonym sa...

Någon som vet varför inte Hempris/Bostadsdata har uppdaterat på ett par veckor ?

Anonym sa...

14:02: Ja, för det är ju enbart folkmängd som avgör efterfrågan och attraktivitet på bostäder i en stad...?

Anonym sa...

21:53: Jag vet inte, men jag har också irriterat mig på det länge nu... #¤()/()#¤/

Anonym sa...

Bostadsdata, verkar ej det minsta tillförlitligt. Redovisar andel av samtliga överlåtelser/försäljningar 10% 40% eller 80% ?

Anonym sa...

Staten kommer inte tillåta några större prisfall på nyprod. eftersom realekonomin blir för påverkad. Betalningen kommer ske på annat sätt, hur kan även den med små kunskaper i ekonomi kan räkna ut.

Anonym sa...

10:45: Till skillnad från lassekongo och hempris då eller...?

INGEN visar fullständig statistik, mäklarstatistik är så nära du kan komma (och förädlad genom valueguard så tillförlitlig den kan bli).

Anonym sa...

Blackeberg är på gränsen till okej, ligger för nära dåliga förorter och har för mkt hyreslägenheter för att vara helt safe område. Varför betala 28000 per kvm så långt från stan?

Anonym sa...

16:06
Tack för input. Jo jag kanske köper, för jag värderar nytt o fräsht, nära vatten o natur. Varför anser du 28 vara för dyrt för vattenläge i Blackeberg? det är ju halva priset mot en innergårdsetta vid sunkiga Fridhemsplan.

Anonym sa...

28 per m2 är väl Skarpnäck-priser? och det är ett riktigt skithål att bo i.

Anonym sa...

28'/kvm i Blatteberg låter inte som en bra deal... JM har säkerligen också tryckt in massiva skulder i föreningen.

Anonym sa...

Ingen bryr sig om skulder länger, så länge omvärlden ser att sverige i deras ögon är safe haven fortsätter dom glatt köp boobligationer till mycket låg ränta, att många har brf som både är högt skuldsatta privat samt i föreningen spelar ingen roll. Att BNP tillväxten sedan 2006 enbart beror på höjd skuldsättning samt ökad befolkning anses ochså ovidkommande, "sverige är safe haven"

Anonym sa...

Snick snack. 28k/kvm i blatteberg är väldigt mycket pengar med tanke på att föreningen säkerligen har 15k/kvm ytterligare, vilket totalt blir 43k/kvm. Inte så långt upp till en innerstadslägenhet som ofta inte har någon belåning i föreningen, eller väldigt låg (max 2k/kvm). Låt dig inte luras av deras VIP-erbjudande. Du känner dig speciellt utvald nu eller? Gå inte på den finten!

Anonym sa...

snittbelåningen i innerstadsföreningar ligger på 7.000 per m2., så undrár vem som snickesnackar, jo en bitter gammal gubbe som sitter hemma e fredagkväll kl 20.43 och skriver bittra inlägg på en liten bostadsblogg, hahaha.

Anonym sa...

Blatterberg är fullt av sketna ni66ers!

Anonym sa...

swedala räddad av en patetisk, egenmäktig person samt hans skalige följeslagagare, totalt inkometenta samt maktfulkomliga vars vision är att gynna företag liknande dom i dom fattigast delarna av USA samt vårdbolag med en ledning av pyskist störda personer som friskförklarads av rådande regim. Det värsta av allt är nog dom som ser ner på politikens ursprungsland, troligen hade dom levt i missär om dom övelevt...

Anonym sa...

Till 01:36
På fyllan skall man varken skriva kommentarer eller SMS:a sin ex flickvän.

Murat Acar sa...

Behöver du ekonomisk hjälp? Ansök om alla typer av lån omedelbart
Och ta dina pengar snabbt!

Maila oss: muratacarfinancialservice@gmail.com

$ 5.000 dollar till $ 5.000.000.00 * Mängden av avtalet lån
* Räntesatsen är 2%
* Återbetalningsval mellan 1 och 20 år.
* Välj mellan månatlig och årlig betalningsplan.
* Villkor för kredit flexibilitet.
Maila oss idag för ekonomiskt stöd: muratacarfinancialservice@gmail.com

vänliga hälsningar
Förvaltning

Skicka en kommentar